ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών εξ Αποστάσεως (Αγγλικά > Ελληνικά)

Το 2006 η σχολή μας άρχισε να προσφέρει το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών εξ αποστάσεως. Το σχεδιάσαμε βασισμένοι στο δοκιμασμένο αντίστοιχο πρόγραμμα που προσφέρεται στην τάξη καθώς και στη διδακτική πείρα μας, με γνώμονα όμως τις ιδιαιτερότητες αυτού του είδους φοίτησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες μεταφραστές αλλά και σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα και είναι ιδανικό για όσους διαμένουν εκτός νομού Αττικής. Ολοκληρώνεται σε 14 μήνες με δυνατότητα επέκτασης στους 20 μήνες.

Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγονται τα εξής: δοκιμασμένο πρόγραμμα σπουδών, καθηγητές με εκπαιδευτική και μεταφραστική πείρα, εκπαίδευση στη μετάφραση ποικίλων γενικών και εξειδικευμένων κειμένων με κλιμακούμενη δυσκολία, πρωτότυπο θεωρητικό και μεθοδολογικό υλικό, μαθήματα μεθοδολογίας έρευνας και δωρεάν πιστοποίηση στη μεταφραστική μνήμη SDL Trados Studio Professional 2014. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η πολύχρονη πλέον πείρα μας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 ενότητες:

  • Θεωρία της Μετάφρασης (2 μήνες)
  • Γενική Μετάφραση & Μεθοδολογία της Μετάφρασης (4 μήνες)
  • Εξειδικευμένη μετάφραση Ι (3 μήνες)
  • Εξειδικευμένη μετάφραση ΙΙ (3 μήνες)

Στην εξειδικευμένη μετάφραση γίνεται επιλογή δύο από τις εξής πέντε ενότητες: Επιστήμες & Τεχνολογία, Λογοτεχνία, Οικονομία & Διοίκηση, Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Νομική.

Καθώς βασική μέριμνά μας πάντα είναι να απολαμβάνουν οι σπουδαστές του όχι μόνο εφάμιλλη ποιότητα σπουδών αλλά και τα ίδια προνόμια με όσους φοιτούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα στην τάξη, διαμορφώσαμε κατάλληλα την ύλη του σεμιναρίου Επάγγελμα: Μεταφραστής και την αναρτήσαμε σε έναν ειδικό ιστότοπο. Οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν δωρεάν πρόσβαση στον ιστότοπο αυτό κι έτσι αποκτούν την αναγκαία καθοδήγηση στα πρώτα επαγγελματικά βήματά τους.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τα πλεονεκτήματα του προγράμματος, τις προϋποθέσεις εγγραφής και τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων, επισκεφτείτε τη σχετική ιστοσελίδα και συμπληρώστε την ειδική φόρμα ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 210.36.29.000, για να σας στείλουμε τον Αναλυτικό Οδηγό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: