Δαμάστε τον χρόνο (σας)!

OhLookTempus Fugit, όπως λέει και ο Βιργίλιος στα «Γεωργικά» – πού να ζούσε και στην εποχή των social media, δηλαδή! Η αλήθεια είναι ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ναι μεν έφεραν μια αλλαγή επιστημονικού παραδείγματος στην επικοινωνία και τη δικτύωση, αλλά παράλληλα ευθύνονται για αμέτρητες χαμένες παραγωγικές ώρες, καθώς αποτελούν τεράστια πηγή περισπασμών. Το «ένα λεπτό» που αποφασίζουμε να αφιερώσουμε στο Facebook συχνά γίνεται 20λεπτο προτού το συνειδητοποιήσουμε, ενώ οι βαρέως πάσχοντες από socialmedia-ίτιδα δεν μπορούν να γράψουν 3-4 προτάσεις χωρίς διακοπή για να ελέγξουν το λογαριασμό τους στο Facebook ή στο Twitter.

Ευτυχώς, υπάρχουν πλέον πολλές εφαρμογές που αναλαμβάνουν να κλείσουν την πόρτα σε τέτοιους περισπασμούς. Οι περισσότερες εμποδίζουν την πρόσβαση του χρήστη σε μια σειρά από ιστότοπους και υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (η λίστα των «απαγορευμένων» ιστότοπων μπορεί να εμπλουτιστεί από τον χρήστη). Ο χρήστης ορίζει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο δεν θέλει να έχει πρόσβαση και ενεργοποιεί την εφαρμογή, ώστε να μπορέσει να δουλέψει χωρίς περισπασμούς, ενώ οι πιο… σκληροπυρηνικές από αυτές τις εφαρμογές αφαιρούν από τον χρήστη τη δυνατότητα πρόωρης απενεργοποίησής τους και συνεχίζουν να εμποδίζουν την πρόσβαση ακόμα και μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή!

Εμείς ερευνήσαμε, βρήκαμε τις καλύτερες και τις πιο δημοφιλείς και σας τις παραθέτουμε εδώ.

Πρόσθετα για τον Chrome
* Strict Workflow
* StayFocusd

Πρόσθετα για τον Firefox
* Blocksite
* LeechBlock

Λογισμικό για Windows
* Cold Turkey
* Focal Filter
* Freedom

Εφαρμογές για κινητά και ταμπλέτες με λειτουργικό iOS ή Android
*
Forest App (iOS version / Android version)

Προτού σας αφήσουμε να επιλέξετε την εφαρμογή που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας, δεν έχουμε παρά να σας ευχηθούμε «Καλή λευτεριά, συνάδελφοι!»

Advertisements

About metafrasi

The meta|φραση School of Translation Studies, the only school in Greece that specialises solely in translator training, was founded by British Council translation teachers and professional translators with 18 years of experience in translation and translator training.

Posted on April 12, 2016, in Επαγγελματικές συμβουλές and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: