Απογειώστε τον υπολογιστή σας! (Μέρος Α’)

techtipsΑν είστε μεταφραστής, καθηγητής ξένων γλωσσών, επιμελητής ή αν ασκείτε κάποιο άλλο γλωσσικό επάγγελμα, το πιθανότερο είναι ότι περνάτε πολλές ώρες την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή σας. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν σας δίναμε μερικές έξυπνες και οικονομικές ιδέες για να αυξήσετε κατακόρυφα την απόδοση του υπολογιστή σας, ώστε να κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα;

1. Καθάρισμα!
Κάντε κλικ στο κουμπί Start, στην κάτω αριστερή γωνία της μπάρας εργασιών των Windows, και στο πεδίο αναζήτησης γράψτε: Disk Cleanup. Ανάλογα με την έκδοση windows που έχετε, θα εμφανιστεί η επιλογή Disk Cleanup ή η επιλογή Free up disk space by deleting unnecessary files. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε τον δίσκο C:\ και το πρόγραμμα θα αναλύσει τα περιεχόμενα του βασικού δίσκου σας. Στο επόμενο παράθυρο θα δείτε δύο καρτέλες. Επιλέξτε την καρτέλα Disk Cleanup, όπου μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία θέλετε να διαγραφούν, για να ελευθερώσετε χώρο στον δίσκο σας. Σημειώστε τις επιλογές Downloaded Program Files, Recycle Bin, Temporary Files και Windows Update Cleanup, πατήστε ΟΚ και αμέσως μετά Delete Files, ώστε να διαγραφούν όλα τα αρχεία που επιλέξατε.

Επαναλάβετε την αρχική διαδικασία και αυτήν τη φορά επιλέξτε την καρτέλα More Options. Αν πατήσετε Clean Up στο πλαίσιο Programs and Features, θα μεταφερθείτε στην οθόνη προσθαφαίρεσης προγραμμάτων, στην οποία μπορείτε να απεγκαταστήσετε όποια προγράμματα θεωρείτε άχρηστα.
Αν πατήσετε Clean Up στο πλαίσιο System Restore and Shadow Copies, θα μπορέσετε να σβήσετε όλα τα restore points και κρατήσετε μόνο το πιο πρόσφατο, εξοικονομώντας πολλά GΒytes ελεύθερου χώρου!

2. Συγύρισμα!
Κάντε κλικ στο κουμπί Start, στην κάτω αριστερή γωνία της μπάρας εργασιών των Windows, και στο πεδίο αναζήτησης γράψτε: Defrag. Επιλέξτε την εφαρμογή Disk Degramenter, επιλέξτε τον δίσκο C:\ και πατήστε Defragment Disk για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατακερματισμού του σκληρού δίσκου σας, κατά την οποία τα περιεχόμενα του δίσκου σας θα επανεγγραφούν με μεγαλύτερη τάξη, ώστε να μην υπάρχουν πολλά κενά και τα αρχεία να διαβάζονται γρήγορα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λογισμικό Defraggler.
Προσοχή! Αν έχετε δίσκο τύπου SSD, η διαδικασία του Defrag αντενδείκνυται!

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας εξηγήσουμε πώς να αλλάξετε τον βασικό δίσκο σας με δίσκο SSD, ώστε να πολλαπλασιαστεί η ταχύτητα του υπολογιστή σας.

Advertisements

About metafrasi

The meta|φραση School of Translation Studies, the only school in Greece that specialises solely in translator training, was founded by British Council translation teachers and professional translators with 18 years of experience in translation and translator training.

Posted on October 5, 2015, in Μεταφραστικά εργαλεία and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: