Διαγωνισμός για πρόσληψη 55 μεταφραστών της ελληνικής σε όργανα της ΕΕ

Become a Translator for the EU

Become a Translator for the EU

Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε!

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει διαγωνισμό για την πρόσληψη 55 μεταφραστών της ελληνικής γλώσσας στα ευρωπαϊκά όργανα. Για να λάβετε μέρος πρέπει να έχετε δίπλωμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και άριστη γνώση της ελληνικής καθώς και να μπορείτε να μεταφράσετε από τουλάχιστον δύο γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μια από τις οποίες πρέπει υποχρεωτικά να είναι η αγγλική, η γαλλική ή η γερμανική). Εμείς συγκεντρώσαμε τους συνδέσμους που θα χρειαστεί να επισκεφτείτε και τους πόρους που θα ήταν καλό να μελετήσετε για να ενημερωθείτε και σας τους παρουσιάζουμε:

Παρουσιάσεις EPSO: από εδώ θα ξεκινήσετε για να αποκτήσετε γενική ενημέρωση και να πληροφορηθείτε για τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής (3 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2014).

Εγχειρίδιο ηλεκτρονικής αίτησης: εδώ θα βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ανοίξετε προσωπικό λογαριασμό στην EPSO και να συμπληρώσετε την αίτησή σας.

Ιστότοπος Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης: εδώ θα διαβάσετε πληροφορίες για το διαγωνισμό. Δώστε ιδιαίτερη βάση στην παρουσίαση της διαδικασίας επιλογής από την EPSO καθώς και στην παρουσίαση για την εργασία στην Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σελίδα (facebook event) του Γραφείου Αθηνών: εδώ θα δείτε αναλυτική παρουσίαση της διαδικασίας και μπορείτε να θέσετε τα ερωτήματά σας.

Σελίδα της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο facebook: εδώ θα βρίσκετε χρήσιμες αναρτήσεις σχετικά με την εργασία των μεταφραστών στα ευρωπαϊκά όργανα.

Εάν σκοπεύετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, τα πρώτα βήματά σας πρέπει να είναι τα εξής:

1) Ανοίξτε προσωπικό λογαριασμό στην EPSO.

2) Μόλις ανοίξει ο διαγωνισμός (03/07) και χωρίς να έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας, συμπληρώστε το self-evaluationtest (Σε αυτήν τη σελίδα θα βρείτε το σύνδεσμο για τα self assessment tests, ενώ εδώ υπάρχουν κάποια παλαιότερα). Αυτό είναι υποχρεωτικό για να εξοικειωθείτε με τη διαδικασία της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και δεν βαθμολογείται. Όταν το ολοκληρώσετε, θα σας δοθεί ένας σύνδεσμος από τον οποίο, αφού συνδεθείτε με το λογαριασμό σας, θα μπορείτε να εγγραφείτε στο διαγωνισμό και να

3) Συμπληρώσετε το βιογραφικό σας.

 

Καλή επιτυχία!

Advertisements

About metafrasi

The meta|φραση School of Translation Studies, the only school in Greece that specialises solely in translator training, was founded by British Council translation teachers and professional translators with 18 years of experience in translation and translator training.

Posted on July 2, 2014, in Διαγωνισμοί - Θέσεις εργασίας, Επαγγελματικές συμβουλές, Οργανισμοί - Φορείς and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: