Μεταφραστές χωρίς σύνορα!

Translators Without BordersΜέχρι σήμερα η φράση «χωρίς σύνορα» σας έφερνε αυτομάτως στο νου τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα»; Αν ναι, φανταζόμαστε πως θα χαρείτε που θα μάθετε ότι υπάρχει ένας αντίστοιχος, όσον αφορά στην ανθρωπιστική του προσφορά, φορέας που έχει μέλη συναδέλφους μας από όλο τον κόσμο.

Οι «Μεταφραστές χωρίς σύνορα» είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1993, με αρχικό σκοπό να εξασφαλίσει δωρεάν μεταφράσεις στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα»∙ σήμερα, οι υπηρεσίες τους προσφέρονται αφιλοκερδώς σε πολλές και ποικίλες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι μεταφραστές που γίνονται μέλη επιλέγονται με προσοχή: πρέπει να είναι επαγγελματίες με διετή πείρα και να έχουν ανταποκριθεί με επάρκεια στη μεταφραστική δοκιμασία που τους ανατέθηκε. Μόνο έτσι μπορεί η οργάνωση να διασφαλίσει την ποιότητα των μεταφράσεων κειμένων που κατά κανόνα έχουν υψηλό βαθμό εξειδίκευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε τη μεγάλη συνεισφορά των «Μεταφραστών χωρίς σύνορα» στο σεισμό που έπληξε την Αϊτή: μετά την πρώτη έκκληση ο αριθμός των εθελοντών ξεπέρασε τους 1.000 μέσα σε λίγες μέρες! Έπειτα από αυτή την επιτυχία, ο στόχος που έχει θέσει η οργάνωση είναι η μετάφραση 10 εκατομμυρίων λέξεων ανά έτος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις μπορούν να εξοικονομήσουν 2 εκ. δολάρια από τις δωρεάν μεταφράσεις και να τα διαθέσουν για την κάλυψη άλλων αναγκών. Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, πρέπει να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το δίκτυο των συνεργατών. Όσοι ενδιαφερόμενοι, σπεύσατε!

Advertisements

About metafrasi

The meta|φραση School of Translation Studies, the only school in Greece that specialises solely in translator training, was founded by British Council translation teachers and professional translators with 18 years of experience in translation and translator training.

Posted on January 3, 2011, in Οργανισμοί - Φορείς and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: