Χρηματοδότηση σπουδών μέσω ΛΑΕΚ 0,45%!

ΟΑΕΔΣας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε το Μονοετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μεταφραστών ή κάποιο σεμινάριο εξειδίκευσης στη σχολή μας; Είστε ασφαλισμένος/η στο ΙΚΑ; Αν η απάντηση στα δύο προηγούμενα ερωτήματα είναι καταφατική, διαβάστε στη συνέχεια τι μπορείτε να κάνετε για να χρηματοδοτηθούν οι σπουδές σας από τους πόρους του προγράμματος ΛΑΕΚ 0,45%.

Ο ΛΑΕΚ (Λογαριασμός για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση) είναι ένας λογαριασμός του ΟΑΕΔ στον οποίο είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να καταβάλλουν κάθε μήνα ποσό ίσο με το 0,45% των μικτών αποδοχών των υπαλλήλων τους. Κάθε χρόνο ο ΟΑΕΔ διοργανώνει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων ΛΑΕΚ 0,45%, μέσω του οποίου δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εισπράξουν το ποσό της εργοδοτικής εισφοράς τους, για να χρηματοδοτήσουν την εκπαίδευση των υπαλλήλων τους. Βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσετε να επιδοτηθείτε από το ΛΑΕΚ 0,45% είναι να εργάζεστε σε ιδιωτική επιχείρηση (ή σε κάποιους φορείς του Δημοσίου) και να είστε ασφαλισμένος/η στο ΙΚΑ. Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξετε το πρόγραμμα ή το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει και να συνεννοηθείτε με τον εργοδότη σας.

Στη σχετική ιστοσελίδα της σχολής μας θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις ένταξης σε πρόγραμμα κατάρτισης, τον τρόπο που υπολογίζονται τα ποσά της επιδότησης καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Από την πύλη του ΛΑΕΚ 0,45% θα ενημερωθείτε για τη διαδικασία υποβολής, ελέγχου και αποπληρωμής των προγραμμάτων εκπαίδευσης. Κι εμείς είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε κάθε απορία και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τον κύκλο σπουδών που σας ταιριάζει!

Advertisements

About metafrasi

The meta|φραση School of Translation Studies, the only school in Greece that specialises solely in translator training, was founded by British Council translation teachers and professional translators with 18 years of experience in translation and translator training.

Posted on January 3, 2011, in Εκπαίδευση μεταφραστών, meta|φραση and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: